Smart kurslitteratur för vård och omsorg i gymnasieskolan

Effektivisera inlärningen för dina elever med HypocampusCares kurslitteratur och den evidensbaserade studieplattformen Cortexio. Ni får tillgång till böcker, filmer och bedömningsstöd som matchar Skolverkets kurser och läroplan. Upptäck fördelarna med våra digitala läromedel för vård och omsorg!

En utbildningsplattform som revolutionerar hur vi lär oss

Läsvy med språkstöd

Med våra böcker kan eleven enkelt anpassa läsupplevelsen efter sina behov. Eleven kan få texten uppläst och göra markeringar och noteringar i texten. Böckerna håller ett enkelt språk och innehåller även begreppslistor som förklarar viktiga termer i detalj.

Quiz och smart repetition

Efter varje kapitel har vi självrättande quiz. Under frågesessionerna får eleven repetitionsfrågor på tidigare kapitel, baserat på sin egen tidigare prestation för att säkerställa långsiktigt lärande.

Lärarstatistik med elevens progression

Lärare får möjlighet att se elevernas svar och följa varje elevs progression för att enkelt kunna se när och var man behöver sätta in extra studiestöd.

Fördelar med HypocampusCare och Cortexio

För utbildare

För eleven

Kurslitteratur Gy25

Här hittar du aktuella böcker för Gy25. Allt innehåll följer Skolverkets nya ämnesplaner för vård och omsorgsprogrammet. Titlarna lanseras löpande och de första är redan klara – klicka här för att få smakprov! 

Boken ger en grundlig introduktion till människokroppens uppbyggnad och funktion, inklusive ämnesomsättning, rörelse, retbarhet, skydd och försvar. Läsaren får kunskap om kroppens vätske-, elektrolyt- och näringsbalans, samt människans utveckling från barndom till ålderdom. Den fysiologiska processen vid fortplantning, från befruktning till förlossning, behandlas också.

Anatomi och fysiologi nivå 1b täcker medicinsk terminologi, vanliga mikroorganismer och kroppens försvarssystem, samt förklarar läkemedels verkningssätt, administreringssätt och biverkningar. Ämnen som antibiotika och ansvarsfull användning, läkemedelsberäkningar och lagstiftning kring läkemedelshantering belyses ingående. 

Boken ingår i HypocampusCares kurslitteratur för vård och omsorg. Boken är en sammansättning av böckerna Anatomi och fysiologi 1a1 och Anatomi och fysiologi 1a2

Boken ger en introduktion till människokroppens grundläggande uppbyggnad, funktion och fysiska utveckling, tillsammans med en översikt av medicinsk terminologi. Läsaren får lära sig om vanliga mikroorganismer, hur de sprids och vilka åtgärder som kan förebygga smitta.

Grundläggande kunskaper om läkemedel och läkemedelshantering, inklusive administreringssätt, halveringstid, terapeutisk bredd och vanliga biverkningar behandlas. Fokus ligger även på rimlighetsbedömningar, enkel läkemedelsberäkning och ansvarsfull antibiotikahantering. Anatomi och fysiologi 1a1 innehåller en genomgång av relevanta lagar och bestämmelser för delegering och personligt ansvar vid läkemedelshantering. Ett värdefullt verktyg för studenter som vill bygga en stabil grund inom vård och omsorg. Boken ingår i HypocampusCares kurslitteratur för vård och omsorg.

Boken ger en djupgående förståelse för människokroppens uppbyggnad och funktion med fokus på ämnesomsättning, rörelse, retbarhet, skydd och försvar. Läsaren får kunskap om kroppens vätske-, elektrolyt- och näringsbalans, människans utveckling från barndom till ålderdom. Även den fysiologiska processen vid fortplantning, från befruktning till förlossning.

Anatomi och fysiologi 1a2 täcker medicinsk terminologi och kroppens försvarssystem mot mikroorganismer och virus. Boken ger insikter i vanliga läkemedels verkningssätt, användningsområden, biverkningar samt antibiotikans funktion. Praktisk vägledning i enklare läkemedelsberäkningar och tillämpning av relevanta lagar och bestämmelser kring läkemedelsanvändning ingår. För läsare som vill fördjupa sin kunskap om människokroppen och vårdrelaterade ämnen. Boken ingår i HypocampusCares kurslitteratur för vård och omsorg.

Boken introducerar centrala begrepp inom området funktionsnedsättning och täcker olika typer, såsom fysiska, psykiska, sociala, neuropsykiatriska och intellektuella. Läsaren får insikter i hur funktionsnedsättningar påverkar vardagen och livsvillkoren, samt hur sexualitet och relationer kan hanteras i dessa sammanhang. Kommunikation genom hjälpmedel som sinnesstimulering, tecken och bilder presenteras. Även pedagogiska arbetssätt och välfärdsteknologi som främjar delaktighet och självbestämmande.

Praktiska moment som planering, genomförande och utvärdering av stödinsatser ingår med fokus på ett etiskt och inkluderande bemötande. Boken behandlar även förebyggande arbete, hantering av hot och våld samt historiska och normativa synsätt på funktionsnedsättning. Funktionsförmåga och funktionsnedsättning nivå 1 är en grundläggande resurs för arbete inom vård och omsorg och fungerar som en introduktion till den mer avancerade uppföljaren Funktionsförmåga och funktionsnedsättning nivå 2. Boken ingår i HypocampusCares kurslitteratur för vård och omsorg.

Boken bygger vidare på kunskaperna från Funktionsförmåga och funktionsnedsättning nivå 1 och fördjupar förståelsen för funktionsnedsättningars påverkan på barns och ungas utveckling, identitet och självbild. Fokus ligger på bemötande och hantering av problematik kring sexualitet och relationer samt användning av specialpedagogiska hjälpmedel och anpassade utbildningar.

Funktionsförmåga och funktionsnedsättning 2 utforskar faktorer i den inre och yttre miljön som underlättar delaktighet. Även metoder för reflektion över arbetsmetoder och professionella förhållningssätt. Praktisk vägledning ges i att arbeta med individuell planering enligt LSS, liksom lagar som FN:s konvention om barnets rättigheter och rättigheter för personer med funktionsnedsättning. En oumbärlig resurs för att arbeta med komplexa frågor kring funktionshinder och för att stödja individers utveckling och självbestämmande. Boken ingår i HypocampusCares kurslitteratur för vård och omsorg.

Boken ger en omfattande introduktion till åldrandet med fokus på fysiska, psykiska, sociala, kulturella och existentiella aspekter. Läsaren får insikter i hur äldreomsorg fungerar, liksom samarbetet med närstående, teamarbete och frivilligorganisationer. Boken belyser den åldrande människans behov av sinnesstimulans, livskvalitet, näring, sexualitet och välbefinnande.

Vanliga geriatriska och äldrepsykiatriska tillstånd såsom demens, hjärtsvikt och osteoporos behandlas ingående. Även specifika hjälpbehov, kognitiva hjälpmedel och individuella bemötandeplaner för beteendemässiga och psykiska symptom vid demens (BPSD). Det komplexa tillståndet multisjukdom behandlas och ämnen som rehabilitering, funktionsbevarande omsorg samt palliativ vård. Den palliativa vården ses särskilt ur hänsyn till olika trossamfunds traditioner vid livets slut.

Gerontologi och geriatrik nivå 1 erbjuder praktisk vägledning i att planera, genomföra och utvärdera stöd- och hjälpinsatser samt förebygga vårdskador som fallolyckor och undernäring. Etiska dilemman, integritet och värdighet vid kognitiva sjukdomar samt språket som pedagogiskt redskap, är centrala teman. Boken ingår i HypocampusCares kurslitteratur för vård och omsorg.

Boken ger en grundläggande introduktion till hälso- och sjukvårdens centrala begrepp och arbetsuppgifter. Läsaren får kunskap om frisk- och riskfaktorer för hälsa, vanliga sjukdomstillstånd som diabetes, hjärt-kärlsjukdomar och andningsorganens sjukdomar, samt hur dessa kan diagnostiseras och behandlas. Ämnen som smärta, symtomlindring och bemötande vid ohälsa och krissituationer behandlas ingående.

Hälso- och sjukvård nivå 1 täcker praktiska moment som hygienrutiner, medicintekniska uppgifter, första hjälpen, vuxen-HLR och användning av digitala hjälpmedel. Etiska frågeställningar, rätten till en värdig död och respekt för individens lika värde är centrala teman. Praktisk vägledning ges i att planera, genomföra och dokumentera arbetsinsatser enligt gällande lagar och bestämmelser. Detta är en ovärderlig resurs för att bygga en stabil grund inom hälso- och sjukvårdsområdet och fungerar som en introduktion till den mer avancerade kursen Hälso- och sjukvård nivå 2. Boken ingår i HypocampusCares kurslitteratur för vård och omsorg.

Boken bygger vidare på kunskaperna från Hälso- och sjukvård nivå 1 och fördjupar förståelsen för hälsofrämjande levnadsvanor och folkhälsoarbete på olika nivåer. Fokus ligger på avancerade sjukdomstillstånd som cancer, KOL och nervsystemets sjukdomar. Även undersökningsmetoder, behandlingar och medicinskt omhändertagande, pre- och postoperativ vård.

Läsaren får lära sig om nutritionslära och vård vid specifika tillstånd, inklusive sondmatning, stomi och hantering av katetrar. Hygienrutiner vid blodsmittor och multiresistenta bakterier behandlas ingående, liksom smärta och olika former av smärtbehandling. Praktiska färdigheter som S-HLR och barn-HLR ingår samt bemötande i krissituationer och personcentrerad vård.

Hälso- och sjukvård nivå 2 belyser etiska frågeställningar, interprofessionella samarbeten och användning av digitala hjälpmedel. Detta är en fördjupande och heltäckande resurs för läsare som vill utveckla både praktiska och teoretiska färdigheter inom avancerad hälso- och sjukvård. Boken ingår i HypocampusCares kurslitteratur för vård och omsorg.

Boken ger en omfattande introduktion till centrala begrepp inom omvårdnad och omsorg, med fokus på personcentrerad vård och patientsäkerhet. Läsaren får lära sig att systematiskt uppmärksamma och rapportera förändringar i hälsotillstånd, samt planera och genomföra omvårdnadsinsatser med hänsyn till självbestämmande och integritet. Praktiska moment som personlig hygien, munvård, matsituationer och basala hygienrutiner behandlas. Även åtgärder för att förebygga komplikationer vid långvarigt sängläge.

Omvårdnad nivå 1 belyser rehabilitering, habilitering och ergonomiska arbetssätt, samt vård i livets slutskede med ett etiskt förhållningssätt. Kommunikation, bemötande och samarbete i vård- och omsorgsarbete lyfts fram med särskild hänsyn till kulturella aspekter. Ämnen som lagar och delegering, IT-stöd och avvikelsehantering inkluderas. Boken är en grundläggande resurs för studenter inom vård och omsorg som även förbereder för fördjupning i Omvårdnad nivå 2. Boken ingår i HypocampusCares kurslitteratur för vård och omsorg.

Boken bygger vidare på kunskaperna från Omvårdnad nivå 1 och fördjupar läsarens förståelse för omvårdnadsprocessen och teorier inom området. Observation, värdering och prioritering av fysiska och psykiska tillstånd behandlas tillsammans med dokumentation och utveckling av omvårdnadsarbetet. Praktiska moment som mobilisering, smärtlindring och omvårdnad i livets slutskede ingår, samt medverkan vid behandling av sjukdomstillstånd med hänsyn till patientsäkerhet.

Omvårdnad nivå 2 utforskar pedagogiska metoder vid handledning, ergonomiska verktyg och interprofessionella samarbeten. Den belyser även lagstiftning, som patientsäkerhetslagen och Lex Maria, samt användning av IT och medicintekniska informationssystem. Med fokus på etiska frågeställningar och ett yrkesetiskt förhållningssätt är detta en heltäckande resurs för avancerad omvårdnadsutbildning. Boken ingår i HypocampusCares kurslitteratur för vård och omsorg.

Boken ger en introduktion till vanligt förekommande psykiska sjukdomar, såsom stressrelaterade sjukdomar, depression, ätstörningar och ångesttillstånd. Läsaren får kunskap om prevention, diagnostik, behandling och omvårdnad vid psykiska sjukdomar samt hur återhämtning kan främjas. Frisk- och riskfaktorer samt krisreaktioner och stigmatisering belyses med historiska perspektiv på psykiatrins utveckling.

I Psykiatri nivå 1 ingår praktiska moment som planering, dokumentation och utvärdering av stöd- och hjälpinsatser, tillsammans med introduktion till behandlingsformer som läkemedelsbehandling och beteendeterapi. Personcentrerad vård, teamarbete och kommunikation med patienter och närstående är centrala teman. Likaså relevanta lagar som HSL och LPT. Detta är en grundläggande resurs för arbete inom psykiatrisk vård och en förberedelse för fördjupning i Psykiatri nivå 2. Boken ingår i HypocampusCares kurslitteratur för vård och omsorg.

Boken bygger vidare på kunskaperna från Psykiatri nivå 1 och fördjupar förståelsen för psykiska sjukdomar som psykoser, bipolärt syndrom och PTSD, samt deras orsaker och behandlingar. Läsaren får insikter i evidensbaserade metoder för vård, såsom kognitiv och dialektisk beteendeterapi, samt suicidprevention och social färdighetsträning. Samsjuklighet och missbruk vid psykisk ohälsa behandlas också.

Psykiatri nivå 2 belyser vikten av samverkan mellan brukare, anhöriga och olika aktörer med hjälp av samordnade planer och stödverksamheter för särskilt utsatta grupper. Praktisk vägledning ges i observation, dokumentation och utvärdering av omsorgsarbete, samt i kommunikation och motiverande samtal både individuellt och i grupp. Ämnen som självbestämmande, integritet och rättspsykiatrisk vård täcks med koppling till lagar som LRV och LVU. Boken ingår i HypocampusCares kurslitteratur för vård och omsorg.

Boken ger en introduktion till psykologin som vetenskap och utforskar grundläggande begrepp och forskningsmetoder inom området. Läsaren får insikter i varseblivning och kognitiva processer, såsom uppmärksamhet och minne samt deras biologiska förutsättningar. Emotioner, mänskliga beteenden som inlärning och betingning, samt psykosociala fenomen som identitet och grupprocesser behandlas ingående.

Psykologi nivå 1 belyser faktorer som påverkar psykisk hälsa, såsom skydds- och riskfaktorer, samt strategier för att förebygga och behandla psykisk ohälsa. Den uppmuntrar reflektion över psykologiska frågeställningar ur ett helhetsperspektiv, och innehåller kritisk granskning och jämförelse av olika psykologiska principer och processer. En värdefull resurs för att förstå människans beteenden och mentala processer. Boken ingår i HypocampusCares kurslitteratur för vård och omsorg.

 

Boken introducerar social omsorgens centrala begrepp och perspektiv med fokus på hur historiska förändringar format dagens vård och omsorg i Sverige. Läsaren får insikter i olika livsvillkors påverkan på hälsa, livskvalitet och lycka. Även hur problematiska livssituationer kan förstås och hanteras på individ-, grupp- och samhällsnivå. Ämnen som våld i nära relationer, gemenskap, delaktighet och utanförskap belyses.

I Social omsorg nivå 1 ingår praktiska färdigheter inom planering, genomförande och dokumentation av omsorgs- och serviceuppgifter, tillsammans med daglig social aktivering, rehabilitering och habilitering. Kommunikation, tekniska hjälpmedel och ett professionellt bemötande behandlas, liksom social dokumentation och administrativa uppgifter. Boken täcker också relevanta lagar, arbetsskaderapportering och hur arbetsmiljön påverkar det dagliga arbetet. En grundläggande resurs för arbete inom social omsorg och en förberedelse för fördjupning i Social omsorg nivå 2. Boken ingår i HypocampusCares kurslitteratur för vård och omsorg.

Boken bygger vidare på kunskaperna från Social omsorg nivå 1 och fördjupar läsarens förståelse för socialpedagogiskt arbete och individens livsvillkor. Fokus ligger på sociala och kulturella perspektiv samt hur dessa kan påverka människors liv, likaså konkreta lösningar för stöd och inkludering. Socialtjänstens förebyggande arbete och insatser för våldsutsatta och barn i sårbara situationer diskuteras ingående. Läsaren får praktisk vägledning i personcentrerad vård, rehabilitering och interprofessionella samarbeten, samt i att genomföra sociala och relationsbyggande aktiviteter.

Social omsorg nivå 2 belyser ämnen som samtalsmetodik, etiska resonemang, anmälningsplikten och systematiskt arbetsmiljöarbete. Internetbaserade funktioner för rådgivning och stödnätverk utforskas också. Detta är en omfattande resurs för fördjupning inom social omsorg och för att arbeta med komplexa frågor på både individ- och samhällsnivå. Boken ingår i HypocampusCares kurslitteratur för vård och omsorg.

Nuvarande kurslitteratur

Digital kurslitteratur för kursen Anatomi och fysiologi 1 som täcker samtliga centrala begrepp utifrån Skolverkets ämnesplan. Boken går igenom hur kroppen är uppbyggd och hur den fungerar. På ett tydligt och enkelt sätt ger boken kunskaper om medicinsk terminologi, mikroorganismer och smittförebyggande arbete. Boken ger kunskaper om läkemedel, delegering och relevanta lagar. Materialet uppdateras regelbundet för att säkerställa högsta kvalitet.

Digital kurslitteratur för kursen Anatomi och fysiologi 2 som täcker samtliga centrala begrepp utifrån Skolverkets ämnesplan. Boken ger kunskaper om läkemedel, människokroppens uppbyggnad och människans utveckling från befruktning till ålderdom. Boken innehåller också kunskap om vätske-, elektrolyt och näringsbalans, relevanta lagar och immunförsvaret. Materialet uppdateras regelbundet för att säkerställa högsta kvalitet.

Digital kurslitteratur för kursen Funktionsförmåga och funktionsnedsättning 1 som täcker samtliga centrala begrepp utifrån Skolverkets ämnesplan. Boken ger kunskaper om unga och vuxnas utveckling samt konsekvenser av funktionsnedsättningar. Boken går bland annat igenom FN:s konventioner, lagar, bestämmelser och stor vikt läggs på områden som bemötande, förhållningssätt, delaktighet och självbestämmande. Läsaren får kunskaper om både fysiska och intellektuella funktionsnedsättningar och hur man som vård- och omsorgspersonal kan arbeta utifrån ett pedagogiskt och professionellt arbetssätt. Materialet uppdateras regelbundet för att säkerställa högsta kvalitet.

Digital kurslitteratur för kursen Funktionsförmåga och funktionsnedsättning 2 som täcker samtliga centrala begrepp utifrån Skolverkets ämnesplan. Boken går bland annat igenom neuropsykiatriska funktionsnedsättningar som autism, ADHD, ADD, Tourettes syndrom och tvångssyndrom. Läsaren får även läsa om specialpedagogiska metoder, hjälpmedel samt lågaffektivt bemötande och empowerment. Materialet uppdateras regelbundet för att säkerställa högsta kvalitet.

Digital kurslitteratur för kursen Gerontologi och geriatrik som täcker samtliga centrala begrepp utifrån Skolverkets ämnesplan. Boken ger kunskaper om det naturliga åldrandet ur både ett fysiskt, psykiskt, socialt, kulturellt och existentiellt perspektiv. Områden som bemötande, värdighet och professionellt förhållningssätt genomsyrar boken. Litteraturen innehåller också kunskap om demenssjukdomar, multisjuka äldre, vårdskador och palliativ vård. Materialet uppdateras regelbundet för att säkerställa högsta kvalitet.

Digital kurslitteratur för kursen Hälso- och sjukvård 1 som täcker samtliga centrala begrepp utifrån Skolverkets ämnesplan. Läsaren fördjupar sina teoretiska och praktiska kunskaper och relevanta medicinska åtgärder. Boken går igenom frisk- och riskfaktorer, folkhälsoarbetet och vikten av ett gott bemötande och god kommunikation. Sjukdomar i kroppens organsystem tas upp tillsammans med symtom, behandling och relevanta omvårdnadsåtgärder. Boken innehåller även information om medicinteknisk utrustning samt praktiska moment som blodprovstagning och sårvård. Kapitlet Akuta insatser innehåller bland annat L-ABCDE, bränn- och köldskador, skallskador och hjärt- och lungräddning. Materialet uppdateras regelbundet för att säkerställa högsta kvalitet.

Digital kurslitteratur för kursen Hälso- och sjukvård 2 som täcker samtliga centrala begrepp utifrån Skolverkets ämnesplan. Läsaren fördjupar sina kunskaper inom pre- och postoperativ vård, vård- och omsorgsåtgärder vid sjukdomar samt utvärdering av medicinska åtgärder. Boken tar även upp medicintekniska produkter samt hantering av dränage, stomi och katetrar. Materialet uppdateras regelbundet för att säkerställa högsta kvalitet.

Digital kurslitteratur för kursen Omvårdnad 1 som täcker samtliga centrala begrepp utifrån Skolverkets ämnesplan. Boken ger en fördjupning i de teoretiska och praktiska uppgifter som behövs inom vårdyrket. Läsaren får lära sig om relevanta observationer och åtgärder utifrån sjukdomstillstånd som bland annat diabetes, hjärt- och kärlsjukdomar, cancer och epilepsi. Omvårdnad 1 ger även kunskaper om delegering, hygienrutiner, personlig omvårdnad och livets slutskede. Materialet uppdateras regelbundet för att säkerställa högsta kvalitet.

Digital kurslitteratur för kursen Omvårdnad 2 som täcker samtliga centrala begrepp utifrån Skolverkets ämnesplan. Boken ger fördjupad information om teoretiska och praktiska arbetsuppgifter som vårdyrket kräver. Boken går igenom hälso- och sjukvårdsuppgifter som puls- och blodtrycksmätning, blodprover, såromläggning och kateterisering. I kapitlet sjukdomar får läsaren läsa om bland annat hjärt- och kärlsjukdomar, infektionssjukdomar, andningsorganens sjukdomar och endokrina sjukdomar. Även ergonomi, avvikelsehantering, IT inom vården och omvårdnadsprocessen tas upp i Omvårdnad 2. Materialet uppdateras regelbundet för att säkerställa högsta kvalitet.

Digital kurslitteratur för kursen Psykiatri 1 som täcker samtliga centrala begrepp utifrån Skolverkets ämnesplan. Boken ger kunskaper om vanligt förekommande psykiska sjukdomar, förklaringsmodeller och risk- och friskfaktorer. Boken innehåller också kunskap om psykiatrins insatser, kriser och krishantering, stigmatisering och vikten av samarbete, bemötande och god kommunikation. Materialet uppdateras regelbundet för att säkerställa högsta kvalitet.

Digital kurslitteratur för kursen Psykiatri 2 som täcker samtliga centrala begrepp utifrån Skolverkets ämnesplan. Boken ger kunskaper om psykiska sjukdomar och dess behandling som bl.a. psykossjukdom, emotionellt instabilt personlighetssyndrom, bipolärt syndrom, självskadebeteenden och samsjuklighet. Boken innehåller också kunskap om kommunikation, bemötande, samverkan och suicidprevention. Materialet uppdateras regelbundet för att säkerställa högsta kvalitet.

Psykologi 1 introducerar läsaren till ämnet psykologi och dess olika tillämpningsområden. Boken tar avstamp i ämnets historiska framväxt och de olika psykologiska perspektivens sätt att belysa tankar, känslor och beteenden. Särskilt betonas elevens möjlighet att levandegöra teorier och begrepp genom reflektion och ökad självmedvetenhet. Ett centralt syfte med boken är att förmedla kunskap om psykisk hälsa och ohälsa. I bokens innehåll finns fallbeskrivningar, reflektionsfrågor, instuderingsfrågor och begreppslistor.

Digital kurslitteratur för kursen Social omsorg 1 som täcker samtliga centrala begrepp utifrån Skolverkets ämnesplan. Boken innehåller grundläggande information om hur man som vård- och omsorgspersonal arbetar utifrån ett professionellt arbetssätt. Boken belyser samspelet mellan personal och vårdtagare, då det mänskliga mötet i hög grad påverkar både vårdtagarens välbefinnande och omsorgsinsatsernas resultat. Begrepp som hälsa, livsvillkor och livskvalitet tas upp och boken ger även kunskaper om den sociala omsorgens historia och framväxt fram till idag. Materialet uppdateras regelbundet för att säkerställa högsta kvalitet.

Digital kurslitteratur för kursen Social omsorg 2 som täcker samtliga centrala begrepp utifrån Skolverkets ämnesplan. Boken beskriver sociala och kulturella perspektiv på människan och socialtjänstens arbete utifrån ett familjeperspektiv. Fokus ligger på den personcentrerade vården, teamarbetet och ett bemötande som skapar förutsättningar för en god livskvalitet. Vård- och omsorgspersonalens digitala kompetens är en förutsättning i det digitala samhället. I boken får läsaren även kunskaper i hur digitala verktyg används för att uppnå hälsa. Materialet uppdateras regelbundet för att säkerställa högsta kvalitet.

Pris per bok

159 kr Exklusive moms
  • 36 månaders licenstid
  • Full tillgång till Cortexios studieflöde direkt efter köp, med instuderingsfrågor, pedagogiska filmer och illustrationer. ​

Bokpaket

600 kr Exklusive moms
  • 14 läromedel - 12 månaders licenstid
  • Full tillgång till Cortexios studieflöde direkt efter köp, med instuderingsfrågor, pedagogiska filmer och illustrationer. ​

Lärarhandledningar

345 kr Exklusive moms
  • 12 månaders licenstid
  • Tillgång till utskrivningsbara övningsprov, instuderingsfrågor, begreppslistor och lektionsförslag med tillhörande bildspel​

Vi erbjuder tryckt kurslitteratur

Digitala läromedel har många fördelar, men vissa föredrar att läsa i en fysisk bok. Därför erbjuder vi även tryckt kurslitteratur för vård och omsorg i vårt sortiment. När du köper våra fysiska böcker så får du dessutom tillgång till allt det digitala materialet i Cortexio!

Pris: 379 kr per bok, exklusive moms